Concentrare

Echilibrare

Regenerare

Întrebări Frecvente

Voluntastrols este un complex inovativ cu un conținut unic de extracte naturale menite să susțină funcțiile cognitive:

  • Metaboliți secundari izolați și extrași din semințe de cacao (Theobroma cacao).
  • Metaboliți secundari multipli izolați și extrași sub formă de bioflavonoide din citrice (Citrus reticulata, Citrus aurantifolia, Citrus sinensis, Citrus limon);
  • Metaboliți secundari izolați și extrași din flori de mușețel german (Matricaria chamomilla);

Doza zilnică recomandată este de 2 capsule pe zi, administrate cu 30 minute înainte de micul dejun, sau așa cum recomandă specialistul.

Extractele sunt obținute la nivel molecular, în laboratorul nostru, prin metode de extracție specifice. De obicei, pentru a extrage moleculele de care avem nevoie se folosește un fluid supercritic.

Aceste molecule fac parte din sistemul imunitar al plantei. Sunt metaboliți secundari produși de către plante în contact cu o singură protează fungică sau ca răspuns la un atac viral sau bacterian. Declanșarea răspunsului imun crește dramatic cantitatea de metaboliți secundari produsă de plantă. Atunci când se utilizează produse agrochimice, nu există nicio provocare exterioară, iar răspunsul imunitar nu mai este declanșat (este important de reținut că „organic” nu înseamnă neapărat absența unui fungicid, deoarece există anumite fungicide autorizate pentru uz organic).

În plus, datorită programelor de reproducere selectivă, a dezvoltării procedeelor de modificare genetică, a utilizării metodelor chimice sau mecanice de combatere a dăunătorilor și a tehnicilor de producție bazată pe monoculturi, nivelurile de metaboliți secundari ai plantelor sunt semnificativ reduse (adesea nu sunt produse deloc) la soiurile moderne.

O caracteristică principală a metaboliților secundari produși de plante este legată de gustul înțepător specific (inclusiv amar). De-a lungul timpului au fost dezvoltate mai multe tehnici de procesare care să înlăture din alimente astfel de componentele naturale, folosind rășini schimbătoare de ioni, tehnologii de separare membranară sau modificare genetică.  Toate acestea au dus la o diminuare dramatică a metaboliților vegetali secundari din alimentele (organice sau de altă natură) pe care le consumăm zilnic.

În concluzie, este foarte dificil să găsești soiuri cultivate, produse sau prelucrate comercial, care să fie diverse din punct de vedere genetic și care să conțină aceste caracteristici. Nu se poate apela pur și simplu la supermarket pentru găsirea unei portocale (inclusiv organică) care să conțină aceleași caracteristici precum cele regăsite în extractele conținute de capsulele noastre.

Deseori suntem întrebați dacă administrarea Voluntastrols se poate asocia cu tratamentul medical. Voluntastrols conține extracte naturale din plante regăsite în mod obișnuit în dieta noastră și nu prezintă contraindicații. Medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală pot avea contraindicații și este recomandată consultarea medicului sau al producătorului medicamentului, pentru a stabili dacă administrarea medicației respective este contraindicată alături de o alimentație care conține oricare dintre sursele naturale ale extractelor regăsite în Voluntastrols, și anume: citrice (Citrus reticulata, Citrus aurantiifolia, Citrus sinensis, Citrus limon), cacao (regăsită în ciocolată) și mușețel. Dacă aceste tipuri de alimente pot fi consumate în timpul administrării medicamentelor, atunci se poate face asocierea medicamentelor cu Voluntastrols.

Utilizarea de către femeile însărcinate sau care alăptează se poate face la recomandarea consultantului de specialitate.

Cercetările indică faptul că extractele naturale din Voluntastrols pot ajuta la scăderea naturală a tensiunii arteriale. Prin urmare, recomandăm prudență și monitorizare de către cei cu tensiune arterială scăzută sau care iau tratament medicamentos pentru tensiune arterială ridicată.

Efectele terapeutice ale Voluntastrols asupra sănătății sunt multiple, acesta fiind indicat inclusiv în:

  • Susținerea funcției cerebrale
  • Reducerea depresiei
  • Susținerea sănătății mintale

Întotdeauna consulați medicul înainte de administrarea unui medicament sau supliment.